2020-08-25 15:41:15• hírek • Szatmár.ro

A szaknak megfelelő kötelező tantárgyból tartottak kedden pótérettségit

Miután hétfőn a román nyelv és irodalom próbával kezdetét vette az őszi érettségi szesszió Romániában, kedden a szaknak megfelelő kötelező tantárgyból vizsgáztak a diákok.

A Szatmár Megyei Tanfelügyelőség tájékoztatásából kiderül, hogy a keddi próbára 321 diákot vártak, közülük 273-an matematikából, 48-an történelemből kellett írásbeli vizsgát tegyenek.

A keddi próbán a beiratkozók közül 63 diák nem jelent meg. A vizsga előtt minden diák esetében lázat mértek, de egyetlen diák testhőmérséklete sem haladta meg a megendedett maximumot.

A tájékoztatásból továbbá kiderül, nem történt semmiféle szabálysértés, így minden megjelent tanuló részt vehetett a próbán.

A továbbiakban szerdán a szaknak megfelelő választott tantárgyból, augusztus 27-én, csütörtökön pedig anyanyelvből vizsgának az érettségizők.

Az őszi érettségi első eredményhirdetése szeptember 2-ára, déli 12-ig várható. Az óvásokat ugyanazon a napon, 14 és 20 óra között lehet majd benyújtani. A végső eredményeket szeptember 5-én fogja közzétenni a minisztérium.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: